6 maart 2006

Vandaag zijn we voor het eerst de hele dag zonder hulp. Gezellig met zijn vijfen thuis. Er kwam vandaag ook geen bezoek.

We hebben de knulletjes na het ontbijt in bad gedaan. Iedere keer als we de baby's in bad doen, wil Douwe graag weten of we weer voetjes gaan stempelen. Ook Hidde vond het bad nu eerlijk. Daarna hebben Douwe en ik een hele hoge toren gebouwd. Hij kwam tot aan het plafond. Ellen belt om te kijken of we het de eerste keer alleen allemaal wel redden.

[De toren van boven naar onder.]

De toren van boven naar onder. Douwe staat op de grond.


[Douwe wijst naar de top van de HELE HOGE toren]

Douwe wijst naar de top van de hele hoge toren.


De rest van de dag hebben we ons voorbereid op ons eerste grote uitstapje: met z'n allen naar het weegspreekuur van het consultatiebureau aan de andere kant van de stad! Het is pas van 16:15-16:45, maar we hebben een groot deel van de dag besteed aan de voorbereiding.

Het wegen was niet leuk. We hadden verwacht dat ze allebei zouden zijn aangekomen, maar Hidde woog nog steeds 3150 gram, net als afgelopen vrijdag, en Wiebe was zelfs enkele tientallen grammen afgevallen en woog nu 2890 gram. We besluiten in overleg met het consultatiebureau om ze na drie uur wakker te maken en aan te leggen, als ze dan zelf niet al gekomen zijn.

Verder gaan we als ze hebben losgelaten de borst verder afkolven en voeden we ze die melk achteraf met een flesje. Aangezien Hidde veel teruggeeft krijgt hij voortaan een papje van johannesbroodpitmeel bij iedere voeding.

's Avonds belt Ellen nog op om te vragen hoe alles is gegaan. Dat was erg fijn. Het ging bepaald niet goed.