5 maart 2006

[Hidde kijkt Michiel eens diep in de ogen]

Hidde kijkt Michiel eens diep in de ogen.


Nienke heeft rond 6:00 een dubieus persoonlijk record gevestigd: ze heeft in de afgelopen 24 uur gedurende 21 uur ten minste één kind aan de borst gehad. We zijn doodmoe. Gelukkig zijn opa en oma er als Douwe rond 6:15 / 6:30 wakker wordt. Kunnen we hem mooi naar zolder sturen. Verspreid over de rest van de dag hebben Nienke en ik zo'n 6 uur bijgeslapen.

De nacht zag er ongeveer als volgt uit: eerst sliep Wiebe heerlijk. Hidde moest steeds weer huilen als ik hem in zijn wieg legde. In eerste instantie leek het er op dat hij niet genoeg gedronken had, dus heeft Nienke hem een paar keer opnieuw aangelegd. Vervolgens heeft hij flink in zijn wiegje gespuugd (overvol?). Ik heb toen zijn wiegje, romper en pakje verschoond. Vervolgens hrm weer teruggelegd. Weer huilen. Luier verschoond. Beetje plas, niets bijzonders. Weer teruggelegd. Weer huilen. Ik heb hem toen weer opgepakt en ten einde raad bij Nienke gebracht: "Ik weet het niet meer, verzin jij maar wat!". Bij Nienke op schoot poepte hij vol overgave zijn luier vol. Ah. Dat was het dus. De rest van de nacht heeft Hidde prima in blokken van 3-4 uur geslapen

Maar toen Hidde weer sliep, werd Wiebe wakker. Hij heeft vervolgens niet meer geslapen en wilde continu aangelegd worden. Dit duurde tot ongeveer 6:00. Zou dit nu een regeldag/nacht zijn?

Maaike en Eri waren onderweg naar ons om op visite te komen, maar hebben vlak na vertrek besloten weer naar huis te gaan toen er vlak voor hun neus op de snelweg een ongeluk gebeurde door de gladheid en de sneeuw. Opa en oma vertrokken na het avond eten.