27 februari 2006

Ook de afgelopen nacht hebben we minder dan 2,5 uur geslapen... Douwe werd rond 7:00 wakker en wilde meteen wel naar oma Dorrit toe. Heerlijk. Wij hebben nog een uur of twee geslapen.

Daarna is de wijkverpleegkundige langs geweest voor de hielprikjes en de gehoortest. De gehoortest werd met een apparaat gedaan dat geluid het oor in stuurde en vervolgens keek of er ook geluid terug kwam. Een gezond oor schijnt te "antwoorden". Wiebe slaagde voor de korte test, maar bij Hidde was het meten iets moelijker. Uiteindelijk werden ook zijn oortjes prima in orde bevonden.

[De wijkverpleegkundige doet de gehoortest bij Wiebe.]

De wijkverpleegkundige doet de gehoortest bij Wiebe.


Bij de hielprik ging Wiebe moeilijk doen. Pas bij de derde keer prikken stond hij genoeg bloed af. De bikkel heeft geen kik gegeven tijdens de hele prik-sessie.

[Kraamhulp Ellen Kant houdt Wiebe vast voor de tweede poging van zijn hielprik]

Kraamhulp Ellen Kant houdt Wiebe vast voor de tweede poging van zijn hielprik.


Hierna zijn we voetafdrukken gaan maken. Lekker kliederen met verf en daarna in bad. Douwe had de grootste voeten van de drie, maar dat zal niemand verbazen.

[Wiebe's voetjes zijn net geschilderd]

Wiebe's voetjes zijn net geschilderd.


[ Hidde's voetjes worden gestempeld door Ellen, onze kraamhulp]

Hidde's voetjes worden gestempeld door Ellen, onze kraamhulp.


Wiebe vindt in bad gaan nog steeds heerlijk. Hidde vindt het in eerste instantie niks, maar als je een nat doekje over zijn buik legt, geniet ook hij met volle teugen van het bad. Dat wil zeggen, bij wijze van spreken. Bij een werkelijk volle teug badwater wil hij er toch graag zo snel mogelijk weer uit.

Vlak voor het avondeten zijn Jeffrey en Paulien op bezoek geweest. Oma Dorrit is er vandaag de hele dag geweest en blijft vanavond slapen.