26 februari 2006

Wiebe heeft vannacht zonder problemen geslapen. Hij heeft netjes iedere drie uur afgekolfde melk uit een spuitje gedronken. Hij hapt Nienkes tepels nog steeds niet echt goed. Hidde heeft best aardig uit de borst gedronken. Dat heeft hij toch prima door. Hij is heerlijk rustig en slaapt prima zolang wij hem stevig bij ons vasthouden. Als we hem echter weer in zijn wiegje leggen, wordt hij wakker en jammert hij net zo lang (desnoods een uur) totdat we hem weer bij ons nemen. Dat probleem leek opgelost te zijn toen we hem compleet met omslagdoek terug in zijn wiegje legden (als één pakketje). Hij heeft daarna prima geslapen. Ook overdag is slapen geen probleem. Misschien is hij gewoon wat gevoeliger voor kou dan Wiebe.

Sinds vannacht hebben ze beide hun ogen ontdekt. Als ze wakker zijn kijken ze met wijd opengesperde kraaltjes intens in het rond. Randen van kasten, onze gezichten, en de scheiding tussen een licht plafond en donkere gordijnen zijn favoriet.

Vanochtend heeft Douwe lekker met Wiebe samen in een nestje in het grote bed gezeten. Dat vonden ze allebei prachtig, totdat ik Douwe vertelde dat we croissantjes gingen eten: "Ik hoef het baby'tje niet meer. Moet jij hem weghalen. Ik wil naar beneden"

[Douwe en Wiebe in een nestje in het grote bed]

Douwe en Wiebe in een nestje in het grote bed.


[Douwe en Wiebe in een nestje in het grote bed.
            Nienke en Hidde kijken toe.]

Douwe en Wiebe in een nestje in het grote bed. Nienke en Hidde kijken toe.


[Michiel en Hidde]

Michiel en Hidde.