25 februari 2006: de eerste nacht thuis zit erop

[Nienke met de tweeling in bed]

Lekker wakker worden met z'n allen.


De afgelopen nacht was de eerste nacht met zijn vijven thuis. Douwe heeft heerlijk geslapen. Wij iets minder. Aan het begin van de nacht sliepen Wiebe en Hidde gezellig bij elkaar in de wieg. Hidde sliep uitstekend, maar Wiebe was wat ontevreden. Waarschijnlijk gewoon nog niet genoeg gegeten, daar hij nog steeds niet goed de borst hapte. We hebben hem regelmatig met een spuitje afgekolfde moedermelk gevoerd en na 2:30 heeft hij als een roos geslapen.

Helaas was Hidde inmiddels wakker geworden. Hij leek ook honger te hebben, dus hebben we hem aangelegd. Hij heeft lekker gedronken en viel aan de borst in slaap. Toen we hem weglegden in de wieg werd hij weer wakker. Weer aangelegd, paar slokjes gedronken en in slaap gevallen, weer weggelegd, wakker, etcetera. We hebben geprobeerd de wieg iets te kantelen, zodat ze met hun hoofdjes omhoog lagen, maar dat hielp niet echt. Pas nadat Hidde rond 5:30 een eigen wiegje had gekregen, ging hij rond 6:00-6:30 lekker slapen. Om 7:00 deed Douwe het grote licht aan, omdat hij anders de babytjes niet goed kon zien...

[Nienke probeert Wiebe en Hidde samen te voeden]

Nienke probeert Wiebe en Hidde samen te voeden.


Vanmorgen zijn Hidde en Wiebe voor het eerst in bad geweest. Hidde vond het niets, Wiebe vond het heerlijk. Douwe heeft goed geholpen met het bad klaarzetten en met water over de buikjes van de baby's gieten. Voor het badderen heeft Wiebe uitgebreid liggen poepen op de commode. Douwe vond dat fascinerend: "Moet jij nog een keertje poepen, baby'tje?", waarop Wiebe vol overgave aan Douwe's verzoek voldeed.

[Douwe maakt het bad klaar]

Douwe maakt het bad klaar.


[Hidde is weer helemaal fris]

Hidde is weer helemaal fris.


[Michiel doet Wiebe in bad. Douwe helpt met gieten.]

Michiel doet Wiebe in bad. Douwe helpt met gieten. Wiebe vindt het heerlijk.


Vanmiddag zijn Thijs en Erik en Floor op bezoek geweest. Marjolein ging nadat ze de baby's had bekeken lekker kleuren met Douwe. Dat vond hij helemaal geweldig.

[Foto]

Met het hele bezoek op de grote slaapkamer.


[Erik en Hidde]

Erik en Hidde.


[Thijs en Wiebe]

Thijs en Wiebe.


[Floor en Wiebe]

Floor en Wiebe.