De Nederlandse Astronomen Conferentie wordt dit jaar gehouden van 26 tot en met 28 mei op het eiland Vlieland. De start van de conferentie vindt plaats op de speciaal voor de conferentie gehuurde boot, de "Stortemelk". Op deze boot zal naast de registratie ook de lunch plaats vinden.
De Stortemelk zal op woensdag 26 mei, om 12.00 uur vertrekken vanuit Harlingen Haven. De stad Harlingen ligt in de noordwest hoek van Friesland en is eenvoudig per trein bereikbaar vanuit heel Nederland en België. Omdat Harlingen in het bezit is van 2 treinstations is het aan te raden om in Harlingen Haven (dit station ligt enkele kilometers voorbij Station Harlingen) uit te stappen.

Uitgebreide informatie over de trein verbindingen is te vinden op de NS site.
In verband met eventuele vertragingen bij de NS verdient het aanbeveling om tegen 11.00 uur in Harlingen Haven te zijn. Dit betekent dat mensen uit Leiden dienen te vertrekken om 7.01, uit Amsterdam (CS) om 7.36, uit Utrecht (CS) om 7.53, uit Nijmegen om 7.25 en uit Groningen om 8.51. Vanaf de meeste Belgische stations is het waarschijnlijk niet mogelijk om op tijd in Harlingen Haven te zijn zonder ergens te overnachten.

Indien men de Stortemelk heeft gemist vertrekt de eerstvolgende boot van de veerdienst van Rederij Doeksen om 14.15 uur. De dienstregeling is te vinden op de site van
Rederij Doeksen.

De Stortemelk zal rond 14.00 uur aankomen in de haven op Vlieland. Bij aankomst staat er voor iedereen een fiets klaar; vandaar wordt er gefietst naar het Strandhotel Seeduyn, waar iedereen ingedeeld wordt in zijn/haar kamer. De afstand naar het hotel is maar kort, slechts 1-1.5 km. Hier is een kaart van Vlieland met de route naar het hotel.

Voor de terugreis is een boot terug geboekt!!!
!!! Deze boot, de STORTEMELK, vertrekt om 17:00 vanaf Vlieland !!!
De aankomst in Harlingen zal rond 18.30/19:00 uur zijn. Diegenen die om 18.37 uur direct de trein nemen zullen om 20.12 uur in Groningen zijn, om 21.37 uur in Nijmegen, om 21.12 uur in Utrecht, om 21.27 uur in Amsterdam en om 22.02 uur in Leiden.

harlingen centrum
Vlieland kaart