Welkom op de smurfenpagina van Kapteyn Smurfenland. De pagina waar je smurfigste smurfen smurfelijkheid worden en van kwaad niet gesmurft wordt, zelfs niet door Cargamel!!

Hier op deze webstek wordt met vereende smurfen getracht een zo goed mogelijk beeld te smurfen van smurfenland en de smurfige blauwe sterren die er rondsmurfen. Zo worden er nog door verscheidene smurfen verhaaltjes over andere smurfen gesmurft, wat uiteindelijk tot een blauw doch zeer kleurrijk geheel moet smurfen. Mocht er dan ook iemand de smurfelijkheid voelen om iets over één der onbeschreven smurfen te smurfen, smurf je gang.... Hoe smurfiger hoe beter!

Wanneer er nu nog iemand opsmurfingen of aansmurfingen te smurfen heeft, e-smurfen kan natuurlijk altijd; smurf@astro.rug.nl

Dan smurft het ons nu alleen nog om u een smurfelijk versmurf op deze stek te smurfen, en wij smurfen dat u het net zo leuk smurft om dit te lezen als dat wij het smurften om deze smurfeloos smurfige site te smurfen!

Alvast tot de volgende smurf!!
   
Wilfred was een van de eerste personen die gesmurfd werd, het was dan ook een inkoppertje om te bedenken wie hij moest zijn. Door zijn stoere uiterlijk, gespierde lichaam en betatoeëerde bovenarm was het meteen duidelijk, Wilfred is onze Potige Smurf.
Liesbeth onze Smurfin is. Ondanks het feit dat ze door alle smurfen op handen wordt gedragen, smurfen de smurfen haar het leventje ook wel een beetje moeilijk. Toch staat er altijd wel een kopje smurfen-thee voor hen klaar.
Deze oh zo sportieve smurf vult haar energie aan met smurfige hoeveelheden pasta; Pastasmurf had ze ook kunnen heten.
Als enig(st)e Smurfin mag ze altijd graag de andere smurfen het hoofd op smurf smurfen. Snel hoopt Smurfinnetje ons smurfendorpje te verlaten om voor een jaar de aarde rond te smurfen. Mischien keert dan de rust weer terug in het smurfendorp.
U staat hier op het punt kennis te smurfen met een van de opsmurfendste smurfen van Kapteyn Smurfenland. Christiaan is onze Verliefde Smurf (..ook wel bekend als Erosmurf, Lovesmurf of Geile Smurf). Op zich is een verder verhaal nu oversmurfig, de namen smurfen het zelf wel.
Mopper Smurf haat deze pagina. Maar dat is op smurf geen probleem, want dat smurft Mopper Smurf te doen, daarom is hij Mopper. Mopper smurft het dan ook niets dat hij Mopper Smurf is, maar ook daarbij geldt; Dat geeft niet! Daarom is hij Mopper Smurf!! Dus als Chris je verteld dat hij dit alles maar niets vindt, trek je er niets van aan, want zo smurft Chris nu eenmaal!
Het is echt altijd ontsmurfent lachen met Erwin, ten smurfste, voor Erwin is het altijd lachen met zichzelf. Voor anderen smurfen de grappen niet altijd even smurfelijk.
Dankzij deze smurfelijke eigenschap is het wel makkelijk de smurf te smurfen in hem. Want wie anders zou een betere Lolsmurf smurfen dan Erwin!! Maar een waarsmurfing; Pas op met de kado'tjes van Lolsmurf .... die zijn niet te smurfen.
Soms kost het hem uren extra, maar dat kan Hippe niet deren. Soms tot onbegrip van andere niet nader te noemen smurfen smurft hij dag in dag uit voor de klerenkast, die dan ook regelmatig wordt aangesmurft met nieuwe creaties. Met altijd een kam en spiegeltje op zak en niet te vergeten een grote pot smurfen-gel is Niels de echte Hippe of IJdele Smurf.
Niet neer te smurfen. Wat je ook probeert, Arjen de Vliegsmurf smurft er regelmatig uit. Af en toe moet je hem even smurfen als hij vleugels op z'n armen smurft of probeert een bezem te smurfen. Voor de rest een sympathieke smurf.
Nu staan nerds niet echt bekend om hun handen, laat staan hun twee rechter handen. Toch weet deze smurf altijd met het grootste gemak iets smurfelijks in elkander te smurfen. Is het geen Rietveld, dan is het wel een digitaal meesterwerkje. Zoals een Mondriaan of een geflagg'ed-OH-megamazer-spectrumpje. Dus misschien is het op het eerste gezicht niet bijsmurfelijk triviaal, Edo is wel smurfelijk een rasechte Knutsel Smurf!!
Hoewel zijn uiterlijk hier anders doet versmurfen is Cargamel in zijn hart niet een echte kwaaie. Dennis S. is tot Cargamel omgesmurft vanwege zijn voorsmurfte voor zwarte kleding en zijn kritische smurfing. Dit laatste bijvoorbeeld ten opsmurfte van zijn computer, die het soms moet versmurfen als het allemaal niet smurft zoals hij had gesmurft. Dan kan Cargamel soms de smurfigste taal uitsmurfen maar het komt toch altijd wel weer smurf.
Brilsmurf smurft uiteraard een bril en hij weet het meestal beter. Stefan is ongesmurft de beste persoon om Brilsmurf te smurfen, want hij smurft niet alleen een bril, hij is ook nog eens erg wijs want hij smurft zoveel studies dat de andere smurfen het inmiddels hebben opgesmurft om ze te tellen.
Deze Groninger - en ook een echte Zuidbroekster - boerensmurf staat om vijf uur 's morgens op, smurft tot diep in de middag... maar smurft ook altijd om half tien (S.S.T.*) een beste kop koffie vanzelf. Je moet hem dan ook niet te veel smurfen wanneer hij druk is op het land, maar anders is Marco - of Boeresmurf - altijd heel goed te smurfen vanzelf!!

*Standaard SmurfenTijd.
Uiterlijk rustig, herkenbaar aan zijn zwarte haar, maar laat je niet bedriegen door uiterlijke schijn. Jonathan is een Schlip en je kunt hem maar beter niet kwaad maken. Fanatieke werkijver slaat om in botte woede en je ziet aan zijn gezicht als een donderwolk dat je maar beter weg kunt gaan voor de traditionele speer te voorschijn komt.
Als je aan Cargamel smurft dan kan is Azrael natuurlijk niet weg te smurfen. Smurf uit met deze als Teffie gesmurfte kat, want het lieve uiterlijk is besmurfelijk! Azrael is vaak van huis maar komt van tijd tot tijd weer eens aansmurfen. Het gesmurf gaat dat ze heult met een vijandelijk smurfenland maar daarover is nog geen uitsmurfsel. De laatste tijd heeft ze de voorkeur om op donderdag aan te komen smurfen.
Sportsmurf ofwel Dennis B. houdt er wel van om een beetje moe te smurfen. Soms loopt hij hard of doet hij circuitsmurfing om zijn conditie op smurf te houden, maar meestal komt hij op zijn smurffiets voorbijsmurfen. Hierbij is hij ook wel eens neergesmurft maar gelukkig weerhoudt dat hem er niet van naar hartesmurf door te smurfen!
Een goed smurfendorp kan niet zonder muziek. Nu hebben wij gelukkig een muziekelijk smurfelijke smurf in ons midden, een smurf van het conservasmurfium, Anneke. Dit is natuurlijk zonder twijfel de Muzieksmurf van het dorp.
Wel moet bij al dit posi-smurfelijke wel een opmerking worden gesmurft. Want de roem is haar nu al naar het hoofd gesmurft. Net als alle andere grote bands in smurfen- en buitenland komt ook deze Muzieksmurf nog maar af en toe langs. En wij hebben geen tourschema!! Dit is nog een probleem.
Afgesmurft van dit kleinigheidje is Anneke een echte smurf. En wie past er nu beter bij haar dan Muzieksmurf!!